Advertisements

Η φωτογραφία της ημέρας…

Γι’ άλλη μία φορά δε ξέρω ποιά φωτογραφία να πρωτοδιαλέξω από το αρχείο μου για να αναρτήσω ως τη φωτογραφία της ημέρας… Κατέληξα λοιπόν σ’αυτήν για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί μου ξυπνά συναισθήματα Ανθρωπιάς, δύναμης, θέλησης και παιδικής αθωότητας και δεύτερον, γιατί με κάνει να προβληματίζομαι σχετικά με το αν αυτή την Ανθρωπιά μπορείς να τη συναντήσεις εύκολα σε… ανθρώπους.

Δύο άνθρωποι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Το ένα παιδάκι έχει πόδια αλλά δεν έχει χέρια και το άλλο παιδάκι έχει

 

χέρια αλλά δεν έχει πόδια! Ε και; Αυτό καθόλου δεν τους εμποδίζει από το να αλληλοβοηθούν το ένα το άλλο. Αυτό που σε κερδίζει όμως βλέποντας αυτή τη φωτογραφία είναι το πλατύ χαμόγελο ευτυχίας ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους! Αυτό ακριβώς το χαμόγελο με κάνει να νιώθω δυνατή και αισιόδοξη! Ο ορισμός της δύναμης σε μια φωτογραφία…

Ανθρωπιά…(!). Στις μέρες μας λέξη δύσκολη να ειπωθεί αλλά και να εφαρμοστεί. Κλείστε τα μάτια σας για λίγο και σκεφτείτε…πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε μια καλή πράξη, μια πράξη ανθρωπιάς, χωρίς να έχει γίνει επιτηδευμένα και χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα;  Αν είστε σε θέση να θυμηθείτε με ευκολία τότε η ψυχή σας βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Αν όχι, καιρός το μυαλό και η καρδιά σας να αλλάξουν πλεύση.

Η μέχρι τώρα ζωή μου με έχει μάθει να βοηθώ πάντα τον συνάνθρωπο μου όπως μπορώ με οποιοδήποτε κόστος και θυσία φτάνει να είναι αποκοίημα της καλοσύνης μου και του αληθινού εαυτού μου που δεν δίνει, δεν πράττει ξέροντας πως θα εισπράξει έπειτα κάτι… Έμαθα να συμπονώ τον άλλο, να μπαίνω στη θέση του και να σκέφτομαι: θα μου άρεσε αν κάποιος μου φερόταν έτσι; Θα μου άρεσε αν κάποιος μου έκανε αυτό; Αν το μέσα μου δεν είναι σε θέση να δώσει μια απάντηση ή πει «όχι» τότε αναθεωρώ τις σκέψεις μου και οι πράξεις μου αλλάζουν! Αν πάλι το μέσα μου πει «ναι» τότε τα συναισθήματα, η λογική και το σώμα πέρνουν, χωρίς δισταγμό, θέση υλοποιήσης… Τέλος, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είμαι σε θέση ως Άνθρωπος να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου, τουλάχιστον φροντίζω ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ! 

Οι πάραπάνω σκέψεις μου σας φάνηκαν υπερβολικά απλοϊκές; Μήπως ενστικτωδώς είπατε μέσα σας «σιγά, αυτό όλοι λίγο πολύ το κάνουμε» ; Ε λοιπόν αν και μόλις 24 ετών, η αποψή μου ίσως σας απογοητεύσει.  Η ψυχή μου τον τελευταίο καιρό πασχίζει να απαλλαγεί από ανθρωπάκια (συγχωρέστε με για το υποκοριστικό αλλά τη λέξη Άνθρωπος -με «Α» κεφαλαίο- δεν συνηθίζω να την χαρίζω σε άτομα που δεν το αξίζουν) που οι πάραπάνω σκέψεις μου τους είναι όχι μόνο άγνωστες αλλά ο εαυτός τους, έτσι ακριβώς όπως είναι, τους εμποδίζει από το να τις εφαρμόσουν, πόσο μάλλον να τις νιώσουν!

Η εμπειρία μου σας λέει 4 «μη»…

-Μην επαναπαύεστε στην ανθρωπιά των γύρω σας… Ψάξτε πρώτα μέσα σας κι έπειτα μέσα τους.

-Μην εμπιστεύεστε τυφλά κανέναν. Σκεφτείτε πως ακόμα και η δίκη σας σκιά το βράδυ σας εγκαταλείπει. Θα έρθει η στιγμή που η απογοήτευση θα σας χτυπήσει την πόρτα και τότε θα πρέπει να αρχίσετε να μαζεύετε τα κομμάτια σας.

-Μην αποκλείετε ανθρώπους από τη ζωή σας κολλώντας τους τις ετικέτες «φίλος»-«εχθρός». Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα ο «φίλος» γίνεται «εχθρός» κι ο «εχθρός» «φίλος».

-Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για τον άλλο χωρίς να έχετε ακούσει πρώτα και τις δύο πλευρές. Ακούγοντας μόνο τη μία οδηγείστε σε αυταπάτες και αναπάντητα ερωτηματικά. Η διασταύρωση απόψεων καθαρίζει το μυαλό και την καρδιά σας πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο ανώδυνα.

…και 4 «πρέπει»:

-Να έχετε καλοσύνη και Ανθρωπιά μέσα σας για τον ΚΑΘΕ άνθρωπο που συναντάτε. Ανεξάρτητα με το πως φαίνεται, με το τι δείχνει, με το τι σας έχει κάνει, εσείς να σκέφτεστε και να πράττετε πάντα Ανθρώπινα! Αν αυτός/ή αποφασίσει στην πορεία να σας δείξει έναν άλλο κακό εαυτό και να σας βλάψει να είστε σίγουροι ότι η Ανθρωπιά θα σας φέρει κοντά στο Θεό κι όταν έχεις τον Θεό δίπλα σου, ποιόν να φοβάσαι;

-Να συγχωράτε. Υπάρχουν μυαλά ψυχικά ασταθή, υπάρχουν καρδιές ανθρώπων πληγωμένες, υπάρχουν ζωές ανθρώπων βασανισμένες. Να συγχωράτε όποιους δείχνουν, έμμεσα ή άμεσα, να χρίζουν ιατρικής ή ψυχικής βοήθειας. Μη ξεχνάτε ότι ο τροχός γυρίζει και κάποια στιγμή στη ζωή σας ίσως (!) βρεθείτε κι εσείς στη θέση τους.

-Να θυμάστε όμορφα «πράγματα» που κάποτε σας χαρίστηκαν. Αληθινά η ψεύτικα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τα αποθηκεύετε μέσα στην καρδιά σας κι εκεί να τα κρατάτε. Αν στην πορεία αποδειχτούν κάλπικα μη βιαστείτε να τα βγάλετε από μέσα σας. Κρατήστε τα αλλά αλλάξτε τους θέση, βάλτε τα κάπου που να μπορείτε εύκολα να τα δείτε και να τα νιώσετε. Έτσι, η καρδιά εύκολα θα θυμάται τι βγάλατε από μέσα της και την επόμενη φορά δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Τέλος,

-Να αγαπάτε! Η Αγάπη έχει τη δύναμη, την Υπερδύναμη, να κάνει τη ζωή σας πραγματικά ευτυχισμένη. Η Αγάπη θα θεραπεύεσει τις πληγές σας, η Αγάπη θα σας βοηθήσει να δειτε τα πράγματα καθαρά και να ξυπνήσετε, η Αγάπη θα σας κάνει να χαμογελάτε και να ονειρεύεστε, να νιώθετε αισιόδοξοι και δυνατοί! Να θυμάστε πάντα πως υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σας που υποφέρουν κι έχουν ανάγκη από αυτή ακριβώς την αγάπη σας. Δώστε τους το χέρι σας να σηκωθούν, περπατήστε μαζί τους στο μονοπάτι της ζωής τους, πολεμήστε μαζί τους τα θηρία και στο τέλος θα δείτε…η Αγάπη θα γυρίσει να αγκαλιάσει εσάς!!!

Καθαρή καρδιά, Ανθρωπιά, υπομονή, χαμόγελο! Όλα τα άλλα να τα προσπερνάτε.

Σε όλους αυτούς που με ευκολία πληγώνουν και σκοτώνουν συνειδήσεις και συναισθήματα ένα έχω να πω……

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Nipio.net 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: