Advertisements

Διάχυτα τα «αυτιστικά χαρακτηριστικά» σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού

Πολλά παιδιά έχουν ήπια «αυτιστικά» συμπτώματα χωρίς να έχουν αρκετά προβλήματα που θα προσελκύσουν την προσοχή των ειδικών, τονίζουν Βρετανοί επιστήμονες σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού εξηγούν ότι τα διαγνωσμένα παιδιά έχουν σοβαρές εκδοχές των

 

στοιχείων του χαρακτήρα που είναι κοινά μεταξύ εκατομμυρίων ατόμων.

Από το δείγμα των 8.000 παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι ακόμη και τα ήπια χαρακτηριστικά μπορεί να εξασθενούν την ανάπτυξη του παιδιού.

Τα αγόρια που αναλογούν στην πλειοψηφία των διαγνώσεων του αυτισμού, είναι πιθανότερο να επηρεαστούν.
Οι ερευνητές εδώ και καιρό έχουν κατανοήσει ότι το «αυτιστικό φάσμα» καλύπτει μια ευρεία κλίμακα παιδιών με διαφορετικής διαβάθμισης προβλήματα, από σχετικά ήπιες περιπτώσεις μέχρι τα σοβαρά προβλήματα ανικανότητας.
Ωστόσο, ένας σχετικά μικρός αριθμός παιδιών, κατά προσέγγιση 116 παιδιά ανά 10.000, έχουν αυτιστική διαταραχή.
Οι Βρετανοί ειδικοί παρέχουν επιπλέον αποδείξεις ότι τα ίδια χαρακτηριστικά δεν ξεκινούν και σταματούν εκεί, αλλά επεκτείνονται και στα παιδιά του γενικού πληθυσμού, σε ένα επίπεδο που δεν οδηγεί τους γονείς να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Πιθανόν να είναι λάθος να θεωρούμε τον αυτισμός ως μια «διακριτή πάθηση». Τα ευρήματα άλλωστε επιβεβαιώνουν ότι ο δείκτης νοημοσύνης δεν είναι θέμα, καθώς τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι παρόντα ανεξαρτήτως των επιπέδων ευφυΐας του παιδιού.

Ωστόσο, ρίχνει κάποιο φως στον διαχωρισμό του αριθμού των αγοριών και κοριτσιών που διαγιγνώσκονται με αυτισμό.

Τα κορίτσια με αυτιστικά χαρακτηριστικά μπορεί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα προβλήματα κοινωνικής επικοινωνίας αν έχουν επάρκεια «λεκτικής ευφυΐας», μια φυσική ικανότητα να χρησιμοποιούν καλά τη γλώσσα.
Ωστόσο, τα αγόρια ακόμη και όταν έχουν υψηλό «λεκτικό δείκτης νοημοσύνης» μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεπεράσουν τα επικοινωνιακά προβλήματα.

Ο Δρ Ντέιβιντ Σκους εξηγεί ότι «τα αποτελέσματα δεν προσπαθούν να υποτιμήσουν την γνήσια επίπτωση που έχει ο σοβαρός αυτισμός. Απλώς αναδεικνύουμε την διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών με αυτισμό και του υπόλοιπου πληθυσμού που εμπλέκεται στη λήψη μιας αυθαίρετης απόφασης».

Οι ιατροί και όσοι εμπλέκονται στην μόρφωση πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν παιδιά που δεν πάσχουν από αυτισμό αλλά ωστόσο έχουν κάποια αυξημένα επίπεδα αυτιστικών χαρακτηριστικών και σύμφωνα με την παρούσα έρευνα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης συμπεριφορικών και συναισθηματικών προβλημάτων.

Πηγή: health.in.gr

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Thimerosal, ένα συντηρητικό με βάση τον υδράργυρο που περιέχεται σε παιδικά εμβόλια, ευθύνεται για τη ραγδαία αύξηση του αυτισμού. Επιπλέον, η μόλυνση από υδράργυρο έχει συσχετιστεί άμεσα και με τον αριθμό των σφραγισμάτων με αμάλγαμα υδραργύρου στις μητέρες αυτιστικών παιδιών. Όλα αυτά δεν ερευνώνται, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και οι γιατροί απλώς τα απορρίπτουν, δίχως να μπορούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις γύρω από το τι ακριβώς είναι ο αυτισμός και πως προκαλείται. Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και κανείς δεν τα βάζει μαζί τους.

Πηγή: www.epanellinismos.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: