Advertisements

Άγιε μου Βασίλη ιδού το γράμμα μου για φέτος…

Άγιε μου Βασίλη, από μικρή σε αγαπούσα και σε πίστευα. Σε προσμονούσα πάντα κάθε χρόνο με αγωνία και αγάπη, με μια παιδική αθωότητα που ποτέ δεν ξεχνώ να έχω… Έφτασαν τα Χριστούγεννα! Αν περάσεις απ’ εδώ, στάσου λίγα λεπτά περισσότερο απ’ότι συνήθως. Έχω ανάγκη να σου πω κάποια πράγματα…

Καταρχήν σε ευχαριστώ για όλα αυτά που μου έφερες τον χρόνο που μας πέρασε! Και πέρσυ όπως και φέτος ήμουν ταπεινή στα δώρα μου και δεν σου ζήτησα τίποτα ακριβό! Ζήτησα να μου φέρεις μερικά πράγματα που δεν αγοράζονται σε κανένα κατάστημα του κόσμου: Υγεία, μια όμορφη δουλειά και πολλά χαμόγελα. Αν και πέρασαν όλα για πολύ πολύ λίγο από τη ζωή  μου αυτό τον χρόνο, ωστόσο εγώ σ’ευχαριστώ γιατί έκανες έστω τον κόπο να μου τα φέρεις! Φέτος σκοπεύω να σου ζητήσω λίγα περισσότερα δώρα και συγχώρεσε αυτή μου την απληστία… Άκου λοιπόν…

1. Θα ‘θελα να σε παρακαλέσω, όπως και πέρσι, να μου φέρεις ξανά υγεία τόσο σε ‘μένα και σε αυτούς που αγαπώ όσο και σε όλο τον κόσμο! Γίνεται; Και για να μην το ξεχάσω…Σε παρακαλώ πολύ να περάσεις απ’όλα τα νοσοκομεία του κόσμου και να μοιράσεις δώρα

 

σε όλα τα παιδιά εκεί, να τους χαρίσεις λίγη από τη λάμψη σου, δώσε τους χαρά κι ελπίδα. Η ψυχή τους λαχταρά να ζήσει κι αυτές τις άγιες μέρες έχουν ανάγκη από ανθρωπιά, έχουν δικαίωμα να πιστέψουν στη ζωή!!!! Σε παρακαλώ μην το ξεχάσεις!

2. Θα’θελα να μου φέρεις δύναμη! Δεν σου ζητώ πολλή, λίγη μόνο, ίσα ίσα για τα βασικά όλων αυτών που δεν μπορώ να αντέξω.

3. Σε παρακαλώ μην ξεχάσεις να μου φέρεις και υπομονή! Καταλαβαίνω ότι σε δυσκολεύω κι ότι σου είναι δύσκολο αλλά αν μπορούσες να μου φέρεις λίγη θα σου ήμουν ολόχρονα ευγνώμων. Δεν σου ζητώ ούτε από αυτή πολλή, ίσα ίσα για να μπορώ να παρηγορώ λιγάκι τη ψυχή μου όταν αιμορραγεί!

4. Θέλω να μου φέρεις λίγη ικανότητα να κρατώ στο λαμπύρισμα του βλέμματός μου και στο γλυκόξινο του χαμόγελού μου τη χαρά και την ευτυχία των ονείρων μου. Μη μου τα παίρνεις μακριά με το που ανοίγω τα μάτια μου στο φως, μ’αρέσει να ονειρεύομαι, είναι τόσο όμορφα!

5. Θα ‘θελα επίσης να φέρεις στον σάκο σου και λίγη χρυσόσκονη! Θα ‘θελα να μπορούσα να τη χαρίσω σε όλα τα παιδιά που δουλεύω μαζί τους, να τους βοηθήσω να μάθουν τον τρόπο να την χρησιμοποιούν σωστά και να την απλώσουν στη ζωή τους! Να λάμψει το χαμόγελο τους, να ανθίσει γι’αυτούς η ελπίδα.

6. Σε παρακαλώ δώσε μου και λίγη ικανότητα να ελέγχω το θυμό μου! Δεν είναι ότι δεν τα καταφέρνω απλά εκείνες τις φορές που με πνίγει η αδικία και θέλω να τα σπάσω όλα θα ‘θελα να είχα την ικανότητα να μπορώ να το ελέγξω. Έχω πολλά ζευγάρια χέρια στη ζωή μου που με χώνουν αμέσως στην αγκαλιά τους και κάνουν τον θυμό μου να σπάει σε χίλια κομμάτια, όμως ξέρεις, θα ‘θελα να μπορούσα να το κάνω μόνη μου!

7. Γι’αυτό που θα σου πω τώρα θέλω να ‘σαι προσεκτικός…Σε παρακαλώ πολύ να προσέχεις κι αυτό το χρόνο όλους αυτούς τους ανθρώπους της ζωής μου που με αγκαλιάζουν σφιχτά, που η αγάπη τους με κάνει να βλέπω κάθε μέρα όλο και περισσότερο το δρόμο της ευτυχίας. Δώσε μου μια καλή μνήμη ώστε να θυμάμαι κάθε μέρα να τους λέω ένα ευχαριστώ για όλες αυτές τις αμέτρητες στιγμές που χρειάζεται να είναι εκεί για αν με σηκώνουν, να με αγκαλιάζουν και να μου χαμογελούν!

8. Δώσε μου δύναμη να μπορέσω να συνεχίσω να συγχωρώ τους ανθρώπους! Εντάξει, αυτό μπορείς και να μην μου το φέρεις, δεν θα στεναχωρεθώ και ξέρεις γιατί; Γιατί νιώθω πως έχω λίγη απ’αυτή και δεν λείπει απ’τη ζωή μου!

9. Στείλε σε παρακαλώ σε όλα τα παιδιά του κόσμου δύναμη, υγεία, ευτυχία, πολλά πολλά χαμόγελα και τη σοφία να εκτιμούν την ουσία της ζωής. Χάρισε σε όλα ένα μικρό καταφύγιο για να μπορούν να ζουν εκεί με ασφάλεια, ένα σχολείο για το καθένα για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, καθαρό νερό, λίγο φαγητό και λίγα ρούχα ίσα ίσα για να μην νιώθουν το κρύο. Χάρισέ τους γονείς, καλούς δασκάλους, φίλους και πολύ…παιχνίδι!

10. Θέλω επίσης να σου ζητήσω και κάτι άλλο…Φρόντιζε όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη από αγάπη και δύναμη, από ανθρωπιά, από ανθρώπους με μεγάλα αυτιά που να μπορούν να ακούσουν τον πόνο τους, με μεγάλη καρδιά για να τους αγαπούν και να τους νοιάζονται. Χάρισέ τους χαμόγελα πολλά. Βοήθησέ τους να βρουν το δρόμο τους και την ευτυχία! Βοήθησε και ‘μένα να μην ξεχνώ να τους βάζω στην βραδινή μου προσευχή! Πρόσεχε όλα αυτά που αγαπώ και βρίσκονται μακριά μου…Δώσε μου τη δύναμη να κρατήσω ζωντανή γι’αυτούς τη φλόγα της αγάπης μου!

11. Μην ξεχάσεις σε παρακαλώ να φέρεις μαζί με όλα τα παραπάνω και λίγη ‘ικανότητα’ να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου με αξιοπρέπεια και σθένος! Έχω ξοδέψει όλη την αξιοπρέπεια που μου έστειλες πέρσι γι’αυτό σε παρακαλώ βάλε κι αυτό στη λίστα σου αν και νομίζω θα μου αντέξει μέχρι και την Πρωτοχρονιά!

12. Μια μικρή φουσκωτή βαρκούλα! Αυτό θα ‘θελα να μου φέρεις! Να την έχω πάντα στην τσέπη της ψυχής μου να την φουσκώνω κάθε φορά που νιώθω να κουράζομαι όταν κολυμπώ σε ωκεανούς! Να ξαποσταίνω μόνο και μετά να κολυμπώ ξανά… Να’ναι κίτρινη μόνο, στο αγαπημένο μου χρώμα, όχι του μίσους αλλά του ήλιου που φωτίζει τη ζωή μου!

13. Θα ΄θελα και λίγη ικανότητα να μην…αγαπώ τόσο πολύ! Φέτος αγάπησα πολύ αλλά ξέχασα να αγαπήσω τον εαυτό μου και τώρα έχω ανάγκη αυτή τη βαρκούλα που λέγαμε… Μη την ξεχάσεις!

14. Λέω για φέτος να μην ζητήσω άλλα…Θα αρκεστώ μόνο σ’αυτά προσθέτοντας για τελευταίο λίγες σταγόνες πίστης! Ξέρω πως ο Θεός βρίσκεται δίπλα μου, με βοηθά και με αγαπά απλά χρειάζομαι λίγη πίστη περισσότερη ίσα ίσα να μπορώ να νιώθω ασφάλεια, να μην φοβάμαι και να πολεμώ το κακό!

Το ξέρω ότι γίνομαι λιγάκι άπληστη αλλά…τελικά τα χρειάζομαι όλα! Μην παραλείψεις τίποτα, θα μου στοιχίσει το ξέρω! Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι και καλή Πρωτοχρονιά! Και ελπίζω να ‘ναι μεγάλος ο σάκος σου για να χωρέσει όλα αυτά που σου ζητώ!

Σε περιμένω…

Άννα

Advertisements

2 Σχόλια so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: