Advertisements

Ευγένιος Τριβιζάς εφ’ όλης της ύλης

Το Μουσείο Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου τιμά τον δημοφιλή συγγραφέα

Ευγένιος Τριβιζάς εφ' όλης της ύλης

Εκθεση που αποσκοπεί να προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους των βιβλίων του συγγραφέα  Ευγένιου Τριβιζά διοργανώνεται από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου 2014 στο Μουσείο Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου.

Ζωγράφοι, εικονογράφοι, γλύπτες, χαράκτες, ενδυματολόγοι, συντηρητές, ηθοποιοί, τραγουδοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες θα

παρουσιάσουν ζωγραφικούς πίνακες, εγκαταστάσεις, κατασκευές, κομψοτεχνήματα, κοσμήματα, παιχνίδια, κούκλες, ταινίες  και δρώμενα, εμπνευσμένα από τα βιβλία και τους ήρωες του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους ποιητή παραμυθιών. Η έκθεση θα πλαισιωθεί με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για παιδιά.

Στις εκδηλώσεις εκτός άλλων θα συμμετέχουν οι Έλενα Ακρίτα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Νίκος Κουρής, Στέλιος Μάινας, Γωγώ Μπρέμπου, Δημήτρης Πιατάς, Διονύσης Σαββόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Κωνσταντίνος Τζούμας, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης  Mαριλένα Καββαδά, Μαρία Τερζάκη, Χρήστος Χριστόπουλος, Ράνια Βαρβάκη, Μαρία Γενιτσαρίου, Έφη Ξένου, Μαρία Ξενούλη, Μίλτος Παντελιάς, Γιάννης Παπαγιάννης, Ιωάννα Παπαντωνίου, Παναγιώτης Ράππας, Άγγελος Ρούβας,  Άννα Σαντοριναίου, Μαριλένα Συνοδινού, Οικογένεια Σοφιανού, Ελένη Τσαλδίρη, Μυρτώ ΦερεντίνουΜαρίνα Προβατίδου,

Επίσης θα συμμετέχουν το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας, ο Στρατιωτικός Παιδικός Σταθμός Αλεξανδρούπολης, η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας  ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Θεατρική Εταιρία ΣΤΟΑ, η Θεατρική Σκηνή Μίμηση Πράξης, η Κουκλο-θεατρική Ομάδα Κιβωτός Μύθων από την Παραμυθοχώρα,

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα προβληθούν ταινίες βασισμένες σε έργα του. Οι μεγάλου μήκους «Ένα δέντρο, μια φορά» του Παναγιώτη  Ράππα, «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» των Π. Ράππα, Άγγελου Ρούβα, «Τα δύο κύματα» τουΓιάννη  Ζιόγκα, και τέσσερις μικρού μήκους εμπνευσμένες από το βιβλίο του Τριβιζά  «Η τελευταία μαύρη γάτα» (τις υπογράφουν οι σπουδαστές της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, Δημοσθένης Κωτσόπουλος, Αντριάνα Παπαναργύρου (Ρού), Μανώλης Σκούλουκας και Δημήτρης Σωτηράκης.

Προς το παρόν, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί από τις 23 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου, σε επιμέλεια Διονυσίαε Γιακουμή (Ιστορικός της τέχνης, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου), συντονισμό Δ.Γιακουμή, Ζωής Χαραλαμπίδου (Μουσειολόγος, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου) και Μαρίας Κουτσιούμπα και γραφιστική επιμέλεια υλικού Σοφίας Ζώρα.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 12.30

Ο Ευγένιος Τριβιζάς αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά  του Νησιού των Πυροτεχνημάτων  και μας δείχνει ένα κουφέτο από το Κουφέιτ.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 11.00

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα μεταμορφώνονται σε πιόνια  και παρουσιάζουν μια χορογραφική σύνθεση εμπνευσμένη από το ονειρόδραμα «Οι Δραπέτες της Σκακιέρας» (Εκδόσεις Καλέντη).

Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 12.30

Η Μαριλένα Καββαδά, υπεύθυνη της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής ομάδας Μαγικό Κοχύλι, παρουσιάζει σε μία πολυτροπική και διαδραστική αφήγηση,  πλούσια σε μουσικοκινητικά, χοροθεατρικά και εικαστικά δρώμενα  την «Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας» (Εκδόσεις Καλέντη).

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 12.30

Ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος μας βοηθά να λύσουμε ένα σκοτεινό μυστήριο και να ανακαλύψουμε  «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» (Εκδόσεις Καλέντη).

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00

Η ζωγράφος, γλύπτρια και εικονογράφος Λίζα Ηλιού σκαρώνει ένα ξωτικό που θα ομορφύνει το χριστουγεννιάτικο έλατό μας,  ή μάλλον τα έλατά μας. «Ενα ελατάκι για τον Τάκη» (Εκδόσεις Μεταίχμιο).

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00

Ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος ταξιδεύει στο διάστημα όπου παρακολουθεί εντατικά μαθήματα στο σχολείο  ενός μακρινού πλανήτη παρέα με ένα άταχτο Γκουντούν. «Το Γκοντούν πάει σχολείο, από τη σειρά «Η χαρά και το Γκουντούν»» (Εκδόσεις Πατάκη)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας …αναμετριέται με τη Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισεί τα κάλαντα, κινδυνεύοντας να επισύρει την οργή της  και  να μεταμορφωθεί σε παπάκι. «Φρικαντέλα  – Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» (Εκδόσεις Καλέντη)

Η ιστορία του Μουσείου Γουναρόπουλου αρχίζει το 1978 όταν ο γιος του Ηλίας Γουναρόπουλος δωρίζει το ατελιέ του ζωγράφου και 40 ελαιογραφίες και σχέδια στον ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Το 1990 ο Δήμος Ζωγράφου επέκτεινε  το μουσείο κτίζοντας ένα νέο κτίριο δίπλα στο παλαιό διατηρητέο ατελιέ του ζωγράφου, το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και το οποίο συμπληρώνει την λειτουργία του κυρίως Μουσείου. Στο μεν παλαιό κτίριο-ατελιέ του ζωγράφου γίνονται ξεναγήσεις επισκεπτών και κυρίως μαθητών σχολείων στην ζωγραφική του G. GOUNARO, ενώ στο νέο κτίριο του Κέντρου Τέχνης γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

G. GOUNARO Δ/νση: Γουναροπούλου 6, Ανω  Ιλίσια  Τ.Κ. 157 71

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Ώρες κρατήσεων:  κάθε Τρίτη και Τετάρτη 18:00-20:00 (εκτός Τετάρτης 20 Νοεμ.) και εκτάκτως το Σάββατο 16 Νοεμ. 10:00-14:00

Τηλ. κρατήσεων:  210-7487 657

Πηγή: www.tovima.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: